Ett skitviktigt avsnitt

Visste du att det varje timme spolas upp ungefär fem badkar med skräp längs Bohuskusten? I avsnitt 8 får vi besök av Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent. Vi pratar om problematiken med plast, fimpar och vikten av få med barnen på skräptåget.

Läs hela artikeln

Skattjakt & Vilse på Atlanten

Avsnitt 7 och sommarspecial! Det blir en riktig nyhetsbonanza när vi avhandlar de senaste veckornas händelser: det blir virala videos, skenande bensinpriser, smart teknik, skötsamma vattenskoterförare och ett återfunnet Fabergéägg…

Läs hela artikeln

Gurra Krantz

Avsnitt 5 av Båtlivspodden är ett fullspäckat sådant. Vi börjar med rekordfrossa i nyhetssvepet: rekordhöga dieselpriser, rekordhögt intresse för Gotland Runt, rekordmånga laddstolpar i skärgården och världsrekord i fika!

Läs hela artikeln

Besök av polisen

I det tredje avsnittet av Båtlivspodden får vi besök av polisen: Rino Carlsson som har jobbat över 20 år som sjöpolis gästar oss i studion. Det pratas sjöfylla, gott sjömanskap och vad som egentligen är skillnaden på sjöpolisen och kustbevakningen.

Läs hela artikeln

Drömmen om OS-medalj!

I avsnitt två av Båtlivspodden får vi finbesök av OS-medaljören Josefin Olsson. Efter att ha vunnit ett rafflande medaljrace stod det klart att Josefin som första svenska tog medalj i Laser Radial-klassen och fick kliva upp på pallen i Tokyo för att ta emot sin silvermedalj.

Läs hela artikeln