11. Sveriges äldsta fritidsbåtsvarv

Båtlivspodden
Båtlivspodden
11. Sveriges äldsta fritidsbåtsvarv
/

Hur går det egentligen till när man bygger en båt? Hur går man från idé och koncept till färdig båt och vad händer där emellan?

Det tar vi reda på i det elfte avsnittet av Båtlivspodden när vi gästas med Daniel Gustafsson från Linjett och vi får en inblick bakom kulisserna. Rosättra, där Linjett Yachts har sin verksamhet, är Sveriges äldsta båtvarv för fritidsbåtar och sen start har det drivits av två familjer.

Med den inramningen går det inte att undvika historiens vingslag, men det blir också mycket snack om båtbranschen, dess framtid och mycket mera.
Lars-Åke är nyligen hemkommen från båtmässan i Cannes, och konstaterar att storleken trots all har betydelse när vi pratar mässtrender och spännande eldrivna nyheter.

Lagom till hösten känns det också passande att prata storstädning, denna gång av Stilla Havet i samband med projektet The Ocean Cleanup. På samma säsongsbetonade tema tipsar vi också om Svenska Sjös båtmärkning, allt för att underlätta upptagning och förvaring av båten under vintern.
Häng med!

Programledare: Hanna Hellberg
Bisittare: Lars-Åke Redéen
Gäster: Daniel Gustafsson
Producent/Ljud: Tina Jacobsson